Λυκοπορια

Η Λυκοποριά (Τοπική Κοινότητα Λυκοποριάς - Δημοτική Ενότητα ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ), ανήκει στον δήμο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η Λυκοποριά (Αυγό) απέχει 50 χλμ. από την Κόρινθο και 12 χλμ. από την Ακράτα. Το όνομά της σημαίνει πέρασμα λύκου (λύκου ποριά). Σημείο αναφοράς της είναι ο φάρος της που διευκολύνει τη ναυσιπλοΐα από και προς τον Ισθμό της Κορίνθου.

Ο φάρος της Λυκοποριάς βρίσκεται πάνω σε έναν μεταλλικό πύργο ύψος 12 μέτρων και η πρόσβαση σ΄αυτόν είναι εύκολη αφού βρίσκεται πάνω στον παραλιακό παλιό εθνικό δρόμο και στην δυτική είσοδο του χωριού.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Λυκοποριά ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Λυκοποριάς, του πρώην Δήμου ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ του Νομού ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Η Λυκοποριά έχει υψόμετρο 22 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

 

01 02 03 04 05
06 07 08 09 10

  

Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή ολική, μερική, περιληπτική η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του Γιωργου Τρουλινου και τών συντελεστών της Ιστοσελιδας. Φωτογραφιες: Γιωργος Τρουλινος, Κειμενα: Wikepedia και Βικιπαίδεια

 

 

copyright 2011 landscapes.gr || Design & Development adtech.gr || All rights reserved